torstai 1. elokuuta 2013

KESÄTUNNELMIA

Kesä on kulunut vauhdilla.
 Olen saanut nauttia lasten perheistä ja lastenlasten touhuista. Kaksospojat täyttivät kaksi vuotta ja synttäreitä juhlittiin perinteisesti herkutellen. Kaksostyttöjen kanssa käytiin mm. Filppuksen puistossa leikkimässä ja ihailemassa Helsingin kaupungin tarjoamaa ruokaetua lapsille. Koululaiset saavat olla puistossa koko päivän tätien silmän alla ja kaikille halukkaille tarjotaan ilmainen keittolounas. Hoito ja ruoka ovat siis ilmaisia. Puistossa on paljon leikkivälineitä ja paikka on siisti ja mukava.Vastaavanlaisia puistoja on ympäri Helsinkiä. Tampereella ei tietääkseni ole samanlaista mallia, miksiköhän ei ole? Olisi hieno kokeilu täälläkin.
Linnanmäellä perinteisessä vuoristoradassa hurjastellen

Filpuksen puiston infoa

Kaksoskeinuntaa puistossa

Pienimmän tulokkaan kastejuhlaa vietettiin suvun ympäröimänä kauniin talon pihamaalla. Kolmen lapsen kanssa on melkoista tohinaa, mutta ihana on saada olla mukana nuoren perheen arjessa ja juhlassa.Vävypojan ja veljensä ohjastamina saimme  koko porukka, lisättynä veljellä ja siskoilla, nauttia myös Saimaan upeista maisemista, saunasta ja  silloin melko jäisestä vedestä.

Entisessä kotikaupungissa Ikaalisissa on käyty katsastamassa pikkupoikien, jotka jo ovat isoimpia serkuksista, urheilua, pyöräilyä ja majan rakentamisen vimmaa. Kyllä maalla on ihanaa lasten kasvaa!
Saimaan rannalla

Käyräjärven uimarannalla Kouvolassa neitokaiset

Ikaalisten urheilukentällä odottamassa  omaa vuoroa

Välillä on sitten käyty mm. kesäteattereissa, porin jazzeilla ja pyöräilty! Puolisoni on merkannut ajokilometrit ylös ja keväästä alkaen niitä on kertynyt yli 900km. 

Mitä enemmän pyöräilee, sitä tarkemmaksi tulee pyöräilyn moraalista ja oikeasta pyöräilykäyttäytymisestä! Miten voi olla niin vaikeata näyttää kädellä mihin suuntaan olet menossa? Et ole maailman ainoa ihminen! Mikset voi pyöräilla omalla kaistallasi? Soita kelloa kun syöksyt ohi! Jalankulkijana älä ole kiukkuinen, molemmat mahtuvat, jos nätisti mennään. Autoilijat, ho hoi! Osa antaa tilaa suojatiellä, mutta on niitä tosi törppöjä vielä paljon! Eilen jäi taas yksi pyöräilijä Tampereella auton alle suojatiellä! Pyöränkin toki on ajettava varovasti mutta kääntyvä auto väistää aina, tai siis pitäisi!

Mopoautot ovat kaikkien pahimpia pyöräilijän kannalta. Ajetaan yhdellä kädellä, toinen käsi on kännykässä, musiikki soi, kaveri istuu vierellä. Oma ego on korkealla.  Yhtään teoriatuntia näiltä kuskeilta ei pitäisi vähentää eikä myöskään ajotuntia. Vanhempana miettisin kyllä tosi tarkkaan, osaako se minun kullanmuruseni oikeasti ajaa autoa liikenteessä, muiden seassa, jos ikää on 15vee!

Koripallon Delfin-turnaus alkaa Tamperella, nyt jo kuumottaa...

1 kommentti:

  1. Moi Tuulikki,
    Ei se sentään ihan järvi ole, Käyrälampi vaan. Tuli vastaan, kun etsin esi-isiäni.
    Terv. Jukka Jokinen, omaa, omaa, omaa sukua Käyräjärvi.

    VastaaPoista