sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Kaisun päivän tunnelmia

Viikko on mennyt taas vauhdilla, harmaasta ja sateisesta säästä huolimatta.

Näkökulmia lasten- ja nuorten kaltoinkohteluun- koulutus herättää voimakkaita tunteita. Hyvä, että on aikuisia, jotka välittävät ja paikkoja, joissa autetaan lapsia ja aikuisia, jotka eivät välitä. Pieni lapsi on täysin vanhempiensa armoilla ja vastustuskyvytön, jos jotakin pahaa tapahtuu. Toisaalta suuri osa vanhemmista hoitaa lapsensa hyvin. Olen sitä mieltä, että on hyvä, jos vanhemmat pitävät kynsin hampain omiensa puolta. Kuka niitä pieniä puolustaa, jos ei omat vanhemmat?

Tampereen ranskalais-suomalaisen koulun eduista oli taas mieltä ylentävää kuulla. Ranskalainen guru ja asiantuntija Jean Duverger kävi kertomassa, mitä hyötyä lapsi saa, kun hän opiskelee kaksikielisessä koulussa ja elää kaksi- tai jopa kolmikielisessä perheessä. Suosittelen perheille, joissa asia on pohdinnan alla. Tampereen Aleksanterin koulussa toimii ranskalais-suomalaianen esikoulu ja ranskalais-suomalainen alakoulu. Lapset oppivat nopeasti ja kaksikielisyys ei näytä ainakaan vaikeuttavan heidän koulun käyntiään.

 Itse työskentelen ranskalais-suomalaisessa esikoulussa, jossa ranskankielinen opettaja opettaa joka päivä jotain uutta asiaa tai uutta leikkiä tai askartelua. On ihanaa olla siinä ranskan kielen tuntumassa, puhua ranskaa ja oppia uutta ja nähdä, miten lapset kehittyvät nopesti kielellisesti. Töihin on mukava mennä aamuisin!

Mielettömän ihanat olivat myös lapsenlapseni neljävuotis - synttärit. Kaikki omat lapseni perheineen olivat koolla. Läsnä oli myös muuta sukua ja tunnelma oli ihanan lämpöinen. Vieraita oli iosisovanhemmista vauvaan asti. Miten nämä pienten ihmisten juhlat tuntuvat vuosi vuodelta yhä hienommilta tapahtumilta. Nyt saimme myös viettää tupareita uudessa avarassa kodissa. Tyttäreni oikeustradenomiksi valmistumista juhlistettiin myös. Hieno saavutus kahden pienen lapsen ja taloremontin keskellä!

Tämän harmauden ja huolienkin keskellä on kuitenkin valtavasti kiitoksen aihetta.
Hyvää Kaisun päivää Kaisalle, Katariinalle, Kirsille, Katjalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti