perjantai 26. lokakuuta 2012

Ensilumessa matkustamista

Ensilumi tuli viime yönä Tampereelle. Aamulla tiet olivat liukkaat ja monella vielä kesärenkaat alla.

Itse menin linja-autolla töihin. Bussi oli myöhässä ja tupaten täynnä. Härmälästä on lyhyt matka keskustaan, mutta ihan hirveätä on seistä täpötäydessä ruuhkabussissa. Minusta tuntuu, että TKL:n vuoroja on vähennetty juuri puoli kahdeksan molemmin puolin. Jos ihmisten halutaan käyttävän joukkoliikennettä, sen täytyy myös toimia ja olla inhimillistä matkustamista. "Tiivistetään vielä vähän"- pistää sydämen hakkaamaan ja epämiellyttävän olon virtaamaan koko kehoon, varsinkin kun kärsii ahtaanpaikan kammosta.

Työpaikalla oli lasten vanhemmilla ollut ongelmia autojensa kanssa. Ne lapset, jotka paikalle pääsivät, nauttivat täysin siemauksin lumesta, talvesta ja viimasta!

Iltapäiväkerhossa on 28 lasta pienessä luokkahuoneessa. Mitään vaatteiden kuivausmahdollisuuksia ei ole. Jos pakkanen yltyy, on pakko olla sisällä. 28:sta lapsesta lähtee ääntä vaikka he eivät edes huutaisi. Kerhon vieressä on luokkatila, missä opiskellaan.
 Pitäisikö kääntyä Tampereen kaupungin hallinnon, tilaajan vai tuottajan puoleen. Tilat ovat liian pienet isolle lapsiryhmälle, on tehostettu liikaa!

Iltapäivällä olin vielä kristillisdemokraattien  vaalikopilla kahvia tarjoilemassa. Tunnelma oli mukavan lämminhenkinen. Kristillisdemokraatit on hyvä vaihtoehto ja yksi mahdollisuus on numero 295!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti