keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Kouluruoka

Kouluruoka on hyvää, ainakin omassa työpaikassani Aleksanterin koulussa Tampereella.

Menemme esikouluryhmän kanssa ruokailemaan joka päivä klo 10.15! Aluksi tuntui, että se on aikaista, mutta nyt sitä jo itsekin odottaa ja lapset kyselevät koska mennään syömään. Ruokailutilanteessa minä ja opettaja istumme lasten kanssa samassa pöydässä. Opastamme heitä hyviin ruokailutapoihin. Opetamme haarukan ja veitsen käyttöä. Autamme ruoka-annosten annostelussa. Kannustamme syömään sitäkin , mikä ei ole ihan herkkua. Keskustelemme ja kuuntelemme lasten asioita ranskaksi ja suomeksi.

Opettajalle tämä ruokailu on valvonta-ateria. Hinta lisätään hänen palkkaansa ja siitä menevät verot. Käytännössä opettaja maksaa alle euron tästä ateriasta. Tämä etu on kaikilla valvonta-ateriaaan oikeutetuilla opettajilla.

Minä, koulunkäyntiavustaja istun samassa pöydässä ja valvon lasten syömistä usein viimeiseen lapseen asti. Syön samaa ruokaa ja maksan siitä 4,20e.  Ei ole paljoa tuokaan hinta hyvästä perusruuasta.

Minun mielestäni myös meille koulunkäyntiavustajille ja kerho-ohjaajille, jotka syömme ja valvomme lasten ruokailua, pitäisi kuulua sama valvonta-ateriaetu kuin opettajille. Monessa pienemmässä kunnassa valvonta-ateria kuuluu myös koulunkäyntiavustajille.

1 kommentti:

  1. Tämä on selvä epäkohta, mutta Akava lienee ajanut asian opettajien puolesta. Monissa kunnissa kyllä koulunkäyntiavustajat luokitellaan tässä asiassa samaan kategoriaan opettajien kanssa. Tampereella ei tasa-arvo taida kukoistaa !

    VastaaPoista