perjantai 19. lokakuuta 2012

Laadukasta kerhoilua koulutuksen kautta

Punainen A on punaisella paperilla, tässä, sininen B on sinisellä paperilla, tässä. A ryhmään kuuluvat seuraavat:, vielä ei saa nousta...

Laadukasta aamu- ja iltapäivätoimintaa kerhonohjaajille, koulunkäyntiavustajille ja leikinohjaajille.

Koulutustilaisuus aloitettiin hyvin koulunomaisesti. Opettaja ei kai mitään voi itselleen, on koulutettavat sitten lapsia tai aikuisia, niin tyyli on sama.
Päivän aikana kerättiin vinkkejä paperille erilaisista toimintatavoista kerhoissa. Hyvin samanlaisia ne kyllä jokapuolella ovat.
Erilaisen tavallisista ja tavallisen erilaisista lapsista kuulimmen hyvän luennon. Tosin se, miten tärkeitä me avustajat ja ohjaajat olemme, kuulosti vähän liian maireelta. Naapuri sanoi minulle, että tuon kuulisi mielummin esimiehen suusta sinä päivänä, kun on ollut tosi vaikeita tilanteita lapsen kanssa.

Koulutuksen lopussa otettiin esille Tampereen kaupungin hallinnon vaatimat tiukat tilastopaperit. Kuka lapsi on tullut kerhoon mihinkä aikaan ja koska lähtenyt. Joka tunti näpyteltävä ylös. Vastausta kysymykseen MIKSI näitä tilastoja tehdään, ei saatu. Hallintoon on mennyt jo syksyllä jokaisesta lapsesta hakemus lapsen vanhemmilta, mistä selviää tarkasti lapsen kerhossaolo aika. Erilaisia ohjeita koordinaattorilta on tullut kymmenkunta syksyn aikana ja kukaan ei tunnusta olevansa hallinto....Se on varmaan musta möykky jossain avaruudessa...

Toivoisi sen hallinnon tulevan paikalle 30 tai 50 lapsen kerhoon katsomaan tilanteita. Siinä ei ole aikaa kirjata papereita, jos haluaa tehdä kerhosta laadukkaan lapsille.

Koulutus päättyi aika sekasortoisiin tunnelmiin, tarkkaa selvyyttä näistä paperin täyttämisistä ei saatu.
Parasta päivässä oli kollegojen tapaaminen ja hyvä ruoka!


1 kommentti:

  1. Just tämmöstä siellä oli, mutta kolleeegoita on tosiaan kiva aina nähdä.

    VastaaPoista