tiistai 16. lokakuuta 2012

Syysloman alkua

Tampereen koululaisilla alkaa syysloma huomenna, kolme päivää. Kouluissa viikon kaksi ensimmäistä päivää on vietetty laulellen, videoita katsellen tai muuten helpottaen päivän kulkua. Koulutyö on loppunut tavallista aiemmin. Esikoussa kaikki perheet eivät olleet varmoja, ollaanko lomalla vai ollaanko koulussa.

Kun koulupäivä loppuu kahdeltatoista alakouluissa, se tarkoittaa sitä, että iltapäiväkerhossa lapset ovatkin sitten jo täydellä lukumäärällä heti kahdentoista jälkeen. Menoa ja meininkiä ja hurjia tilanteita. Sitä se on, kun 28 vilkasta lomaa odottavaa lasta pääsee yhteen.

 Itse kiipesin kahteen kertaan iltapäivällä Pyynikin näkötorniin ihailemaan myrskyistä Tamperetta uteliaiden kerholasten kanssa. Hyvät munkkikahvit helpottivat hieman maitohapoille menneitä reisilihaksia! Sinänsä mukava loman aloitusreissu lapsille.

Kotona ajattelin kyllä, että kannatan koko viikon pituista syyslomaa. Huomenna on vielä koulutuspäivä ja sitten kaksi palkatonta lomapäivää.
Kaipaisin kunnon lomaa, jotta saisi nukkua ja ladata akkuja vuoden pimeimpänä aikana. Uskoisin, että myös pienet ja isommatkin koululaiset kaipaisivat ihan samaa. Turha oli mielestäni lyhentää viikon syysloma kolmeen päivään. Kahden päivän kulttuurianti oli toki kivaa, mutta ehkä vähän turhaa.
Tänään täyttää toiseksi nuorin lapseni 19 vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti