keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Omalääkäri - mikä se on?

Omalääkäri, mikä se on? Kuka pääsee omallelääkärille?

Työskentelen samassa työpaikassa nyt neljättä vuotta. Tiedän, että alueellamme toimii ns. omalääkäri, myös työterveyshuollossa.
Koko tänä aikana olen päässyt tasan yhden kerran työterveyshuollon omallelääkärille. Viimeksi taas lääkäriaikaa tilatessani, kysyin, onko mahdollista päästä omallelääkärille? Ei, oli tiukka vastaus.

Syksyn aikana olen käynyt neljään eri kertaan lääkärin vastaanotolla samasta syystä.  Paha verkkokalvon tulehdus eli silmätulehdus ja/tai poskiontelotulehdus. Joka kerta on ollut eri lääkäri. Joka kerta on tiedusteltu, onko ennen ollut näitä oireita. Joka kerta kysytty, mitä lääkkeitä olet saanut. Joka kerta on tullut samoja tai edellisiä lääkkeitä. Joka kerta on tullut päivän sairausloma.  Joka kerta menen töihin pää humisten ja kauhulla odottaen, koska meneillä oleva kuuri loppuu. Joka kerta siis pelkään, että kohta alkaa taas samat oireet. Joka kerta ihmettelen päivän sairauslomaa, joka ei sinänsä vielä auta mihinkään.

Lääkäri antaa lääkkeet ja päivän lepotauon ja se on siinä. Olen melko huolissani näistä oireistani ja toivoisinkin, että lääkärit paneutuisivat ehkä hieman syvemmin tähän ongelmaan. Jos olisin käynyt samalla lääkärillä, hänellä olisi kokonaisvaltaisempi käsitys tilastani. Jos olisin päässyt omalle- lääkärille, olisiko hän syventynyt asiaani.Olettaiaisn näin olevan. 

Viimeinen lääkäri otti esiin mahdolliset työpaikkani home- tai kosteusvauriot, niinpä, tulihan se edes mainittua!

Omalääkärille kyllä pääsevät jotkut potilaat sähköpostia kirjoittaen tai suoraan kännykkään soittaen. Toivoisi tämän omalääkäri- järjestelmän olevan tasan tasapuolinen ja toimiva ihan kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti